Hlavní obsah

Dvořákova kariéra v Kladně po třech přešlapech v dálce neskončila

Kariéra desetibojaře Tomáše Dvořáka ještě pokračuje. Trojnásobný mistr světa ve středu na mítinku v Kladně třikrát přešlápl ve skoku dalekém a rozhodl se závod ukončit, třebaže mohl pokračovat. Před mítinkem se přitom nechal slyšet, že na olympiádu v Pekingu nepomýšlí a ukončí kariéru, pokud ho některý z jeho svěřenců porazí.

Článek

A to se v Kladně stane. "Ale takhle to neplatí, musí to být v regulérním závodu," ujistil Dvořák, že minimálně jeden desetiboj v kariéře ještě absolvuje. Takhle lehce prý jeho kariéra neskončí. "Já nejsem poražen od svých svěřenců, že jo," usmál se, ale dodal, že mu chybí síla. "Poslední dva týdny jsem byl v jednom kole," prohlásil závodník, organizátor kladenské soutěže a trenér v jedné osobě.

Jen jednou v kariéře Dvořák třikrát přešlápl v dálce, v roce 1990 na soutěži zvané Družba. "Nemám rád pokusy na jistotu, celou kariéru jsem skákal naplno, i když jsem dvakrát přešlápl," připomněl například MS v Paříži 2003. Říkal si, že třetí skok ve středu bude buď pokus záchrany, či vysvobození. "Tak nakonec vysvobození," přiznal, že si velkou hlavu z vyřazení nedělal. "Ale štve mě to, jsem vůl," dodal vzápětí.

Dvořák: Necítil jsem se špatně

Dvořák možná nastoupí v EP ve vícebojích, pokud bude nominován. "To se uvidí, co na to trenéři," řekl. Může také závodit na domácím šampionátu v Houštce. "Uvidíme," zopakoval a pochválil Stanislava Sajdoka, svého svěřence, který si vytvořil dva osobní rekordy. "Ještě může být lepší," prohlásil desetibojař.

"Já se proběhl nestandardně," okomentoval svůj čas 11,40 sekundy na úvodní stovce. "Já se dneska necítil špatně, ale v mém případě jsou dojmy jedna věc, ale co člověk předvede na dráze, je něco jiného," prohlásil. Hlavu má prý pořád mladou. "Ale tělo neošulím," připustil v 36 letech.

Kariéru chtěl ukončit dobrým výkonem na velkém závodě. "To jsem řekl? Asi jsem si to přál, ale svět se nezboří, když tomu tak nebude," mávl rukou. Jedno je jisté: v příští sezóně už nebude trénovat vůbec a je málo pravděpodobné, že nastoupí do desetiboje. A také v Kladně už bude jen jako kouč. "Budu se starat o své ovečky," dodal Dvořák.

Reklama

Související témata: