Hlavní obsah

Bývalého sprintera Christieho trápí, že nepoběží s pochodní

LONDÝN

Bývalý olympijský vítěz v běhu na 100 metrů Linford Christie je stále rozhořčený z toho, že nebyl pozván do olympijské štafety, která ponese pochodeň v ulicích Londýna. Prohlásil to ve čtvrtek v rozhovoru pro rozhlasové vysílání britské stanice BBC.

Článek

"Myslím, že by to mělo být mé právo za to, co jsem pro svou zemi v našem sportu vykonal. Bojoval jsem proti soupeřům a dostal britský sprint na mapu. Proto bych měl být o takovou poctu požádán," vysvětloval osmatřicetiletý sprinter v rozhovoru, který bude odvysílán v neděli.

Hlavní důvodem pro Christieho neúčast ve štafetě s pochodní je jeho dopingová minulost. Někdejší mistr světa a Evropy byl totiž v roce 1999 pozitivně testován na steroidy, dostal dvouletý trest a také doživotní zákaz podílet se v jakékoli oficiální funkci na fungování olympijského týmu. Původně sice dostal pozvání od tehdejšího primátora Londýna Kena Livingstonea, po protestech Britského i Mezinárodního olympijského výboru ale nakonec v konečném výběru chybí.

Christe rovněž vyjádřil negativní postoj k šéfovi organizačního výboru londýnské olympiády pro rok 2012 Sebastianu Coeovi. "Pokud si myslím, že má se mnou problém, ať mi to řekne do očí, známe se dlouho. On ale říká něco do novin, pro to nemám pochopení. Upřímně řečeno doufám, že spolu už nebudeme mluvit, protože bych mu neřekl nic pěkného. Absolutně nic," dodal.

Reklama