Hlavní obsah

Na mistrovství USA pomohl sprinterkám ke skvělým časům vítr

EUGENE

První den atletického mistrovství USA v Eugene poznamenal vítr. Ve čtvrtfinále ženského sprintu na 100 metrů zaběhla Marshevet Hookerová s jeho pomocí výtečný čas 10,76 sekundy, který se ale v oficiálních tabulkách objevit nemůže. Rychlost větru při tomto závodu totiž činila 3,4 metru za sekundu, zatímco povolená hranice je 2 m/s.

Článek

Výkon třiadvacetileté univerzitní šampiónky nicméně udělal na soupeřky velký dojem. "Je opravdu hodně rychlá," ocenila ji favoritka Torri Edwardsová, mistryně světa z roku 2003, která v podobných podmínkách sama vyhrála rozběh za 10,85 sekundy. "Snad se při tom alespoň trochu unavila," dodala s úsměvem.

Šampionát je zároveň olympijskou kvalifikací, v každé disciplíně si tři medailisté zajistí účast v Pekingu. Na stovce do závěrečných kol neprošla Chryste Gainesová, která se vrátila na dráhu po odpykání dvouletého trestu za doping.

První letenky se v pátek rozdělovaly na desetikilometrové trati. Za vítěznou Shalane Flanaganovou si start na OH zajistily i bronzová medailistka z loňského mistrovství světa Kara Goucherová a Amy Begleyová. Americké mistrovství potrvá do neděle 6. července.

Finále:
Ženy - 10.000 m: 1. Flanaganová 31:34,81, 2. Goucherová 31:37,72, 3. Begleyová 31:43,60.

Reklama

Související témata: