Hlavní obsah

Sprinterská esa Bolt a Powell se mohou utkat ve Stockholmu

STOCKHOLM

Poslední dva světoví rekordmani v běhu na 100 metrů Usain Bolt a Asafa Powell by se ještě před vrcholem sezóny na olympiádě v Pekingu mohli utkat na mítinku ve Stockholmu. Oba jamajští atleti počítají s tím, že 22. července poběží ve švédské metropoli právě nejkratší sprint.

Článek

"Asafa je připraven běžet proti Usainovi a pokud tam oba budou, bude to skvělé," citovala Powellova manažera Paula Doyla agentura Reuters. Také Boltův kouč Glen Mills potvrdil, že Stockholm figuruje v plánech jeho svěřence. Před olympiádou chce Bolt běžet také dvoustovku 13. července v Aténách a rovněž o dva týdny později v Londýně.

Oba rivalové se utkali minulý týden na jamajské kvalifikaci v Kingstonu, kde Bolt s přehledem vyhrál 100 metrů v čase 9,85 sekundy. Bývalý světový rekordman Powell byl o 12 setin pomalejší.

Třetí kandidát na titul nejrychlejšího muže planety Američan Tyson Gay absolvuje v těchto dnech národní kvalifikaci v Eugene a až po jejím skončení oznámí své další plány. Zda se utká s Powellem v přímém souboji na stovce 18. července v Paříži, rozhodne až jeho fyzický stav po finále na dvojnásobné trati, které ho čeká v neděli.

Reklama

Související témata: