Hlavní obsah

Montgomerymu hrozí za drogy dalších pět let vězení

NORFOLK

Bývalé hvězdě světové atletiky Timu Mongomerymu hrozí po květnovém odsouzení za falšování šeků další trest vězení. Někdejší světový rekordman v běhu na 100 metrů přiznal vinu v případu přechovávání a distribuce drog a může strávit ve vězení až pět let.

Článek

V polovině května dostal nyní třiatřicetiletý Montgomery trest 46 měsíců, tedy téměř čtyř let. Nyní mu hrozí pobyt ve vězení a k tomu pokuta až dva milióny dolarů. Verdikt by měl soudce v Norfolku vynést 10. října.

Montgomerymu se stalo osudným, že se pokusil prodat 111 gramů heroinu za 8500 dolarů (necelých 130 tisíc korun) muži, jenž byl informátorem americké protidrogové organizace DEA. Čtyři jejich schůzky byly natočeny na video, které poslouží jako důkaz v Montgomeryho neprospěch.

Po dvouletém trestu závodění za doping z roku 2005 tak někdejší atletická hvězda během několika let klesla až na samé dno. Podobný osud potkal i bývalou Montgomeryho životní partnerku a matku jeho dítěte Marion Jonesovou, jež si od března odpykává půlroční trest za lhaní vyšetřovatelům ohledně své dopingové minulosti i právě Montgomeryho finančních podvodů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články