Hlavní obsah

Špatný styl na překážkách může Kemboie připravit o olympiádu

NAIROBI

Keňský vytrvalec Ezekiel Kemboi může přijít o nominaci na olympijské hry v Pekingu, kde má obhajovat zlato v běhu na 3000 metrů překážek. Předsedovi Keňského olympijského výboru Kipchoge Keinovi se nelíbí, jak šestadvacetiletý běžec přeskakuje překážky a tlačí na něj, aby svůj styl změnil.

Článek

"Budu ho sledovat a ujistím se, že si osvojil přeskakování, které je v souladu s atletickými pravidly. Neskákal nad překážkami, ale vedle nich," uvedl podle agentury Reuters Keino, který získal zlato ve steeplechase na olympiádě v Mnichově.

Pokud by se Kemboiův styl nezměnil, Keino by nominoval na závody Zlaté ligy v Římě a Paříži čtvrtého z národní kvalifikace Paula Kipsieleho Koeche. Ten by se tak mohl lépe připravit na případný start v Pekingu. Také on získal v Aténách olympijskou medaili, když doběhl třetí.

"Nemůžeme riskovat účast takového atleta. Pokud by skákal stejně i na olympiádě, diskvalifikovali by ho," pohrozil Keino.

Kemboi si se stylem hlavu neláme. "Jsem rád, že jsem vyhrál (na keňské kvalifikaci) a chci vyhrát i v Pekingu za každou cenu," uvedl držitel stříbrné medaile z posledních tří mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články