Hlavní obsah

S manželkou se asi potká tyčkař Janáček jen na stadiónu

PRAHA

Na olympiádu v Pekingu vyrazí společně jako manželé, ale potkávat se budou asi jen ve společných prostorách vesnice či na atletickém stadiónu. „Bydlet spolu? To asi nepůjde, s tím moc nepočítám,“ kroutí hlavou tyčkař Štěpán Janáček.

Foto: archiv

Tyčkař Štěpán Janáček

Článek

Jeho dlouholetou partnerkou je polská čtvrtkařka Grazyna, od loňského roku Prokopek-Janáček. Ta si nominaci do štafety zajistila s předstihem, od středy pak ví, že pojede do Pekingu i její manžel.

„Ona je teď na měsíčním soustředění s jejich týmem, takže hrozilo, že se uvidíme až po dvou měsících. Takhle vím, že se uvidíme v Pekingu, to byla pro mě také motivace,“ těší jednatřicetiletého skokana, který skočil limit 570 cm ve středu v Houštce.

Podobně jako on je na tom česká medailová naděje, střelkyně Kateřina Emmons. Obhájkyně bronzu z Atén, kde závodila pod dívčím jménem Kůrková, si vzala za manžela amerického střelce Matthewa Emmonse.

Každý sice bude členem jiné výpravy, ale teoreticky není vyloučeno, že by v olympijské vesnici bydleli pohromadě dva partneři různých národností. „Žádný princip na to neexistuje, vždy záleží na příslušném trenérovi,“ vysvětluje šéf české mise František Dvořák. „Když trenéři nahlásí, že chtějí bydlet spolu, my s tím problém nemáme,“ říká.

V jednodušší situaci je skokanka na trampolíně Lenka Popkin, za svobodna Honzáková. Její americký manžel Michael D. Popkin je totiž zároveň trenérem a členem české výpravy.

Reklama

Související témata: