Hlavní obsah

Trenér Šebrleho Kupka: Romana musím krotit pořád

PRAHA

V Nymburce ordinuje Romanu Šebrlemu dávky, které by ho měly dovést k olympijské medaili. Dalibor Kupka se svým elitním svěřencem už jedno vítězství na olympiádě zažil, v srpnu společně chtějí zaútočit na další.

Článek

„Roman se snažil udržovat i v období, kdy byl zraněný, takže si myslím, že i přes ty nucené přestávky se může dostat do své top formy. Co to teď u něj znamená? Může udělat 8800 bodů. Clay když neudělá chybu, bude samozřejmě hodně vysoko, ale desetiboj je nepředvídatelná disciplína, uvidí se až na místě.

Teď je Šéba v nejvyšším zatížení, bojuje se vším, ale náznaky po zkušenostech z předchozích let jsou takové, že by to mělo být dobré. Skokanské ukazatele i testíky, co chodíme, jsou dobré. I tyč trénoval poctivě, šla mu dobře, ani tam by neměl být problém.

Roman dává do tréninku maximum, jde do toho naplno, u něj nemusím mít obavu, že by něco podcenil, nebo že by se neuměl motivovat. Spíš ho pořád musím krotit, je v jeho nátuře všechno jít úplně naplno, být nejlepší. Bez toho, abych ho krotil, by to nešlo.

Už po Ósace jsme byli rozhodnuti, že do Pekingu poletíme až na poslední chvíli. Letošní rok se Roman rozzávodí v Čechách a pojede tam jen tak, aby zvládnul aklimatizaci. V Ósace musel trénovat v teple, on se tam upekl, vybil se. Má teplo rád, ale musí to být s rozumem. Kdybychom to věděli, udělali bychom to jinak. Poslední závod by teď měl jít devátého a desátého letíme, tam už dáme jen lehčí tréninky.“

Reklama