Hlavní obsah

Desetibojař Šebrle bude na ploše osamocen

PRAHA

Takovou pozici Roman Šebrle nezná. Vždy, když se bil o velké desetibojařské triumfy, nebyl sám v české reprezentační soupravě. V Pekingu bude. Nikdo jiný osmitisícový limit pro start na olympiádě nesplnil.

Článek

„Když se mě někdo zeptá, jestli mi na olympiádě bude chybět Dvořka, řeknu, že ne, protože atletika je individuální sport, každý se musí soustředit na sebe a na své výkony,“ říká Šebrle, byť Dvořákovým slovům o konci kariéry příliš nevěří. „Už to vyhlásil asi osmkrát, já myslím, že ho určitě ještě závodit uvidíme,“ je přesvědčený.

Právě trojnásobný mistr světa Dvořák byl jeho nejčastějším parťákem na ploše, ale zdaleka ne jediným. Se Šebrlem závodili Změlík, Ryba, Karas… „A to mi chybět bude, že tam se mnou nebude žádný další Čech. Přece jen, když tam člověk má nějakého krajana, může s ním prohodit pár vět v mateřštině, může se s ním poradit, kde se odrazit, to mi bude chybět,“ přiznává obhájce olympijského zlata.

Sám však v čínské metropoli nezůstane. Kromě trenéra Dalibora Kupky za ním na závod dorazí i manželka Eva, i když se spolu vzhledem k bydlení sportovců v olympijské vesnici tak často nepotkají.

„Ale Evča s tím počítá, zažila to už v Aténách, před a během závodu se určitě potkáme,“ je přesvědčen Šebrle.

Reklama