Hlavní obsah

O účasti Thanuové na OH v Pekingu bude jednat MOV

ATÉNY

Dopingová hříšnice Ekaterini Thanuová se sice kvalifikovala na olympiádu, o její případné účasti v Pekingu však bude rozhodovat disciplinární komise Mezinárodního olympijského výboru. Řecká sprinterka se v roce 2004 před hrami v Aténách vyhýbala dopingovým testům, za což dostala dvouletý distanc.

Článek

"Pokud bude v konečné nominaci, disciplinární komise se sejde v Pekingu a rozhodne o jejím osudu," řekla mluvčí MOV Emmanuelle Moreauovou agentuře Reuters. Potvrdila tak prohlášení MOV z roku 2004, kdy bylo oznámeno, že o účasti Thanuové na dalších olympiádách se bude muset ještě jednat.

Podle agentury Reuters Thanuová v nominaci Řeckého olympijského výboru, který neuplatňuje pro dopingové hříšníky doživotní trest, figuruje. Seznam sportovců však podle nejmenovaného funkcionáře nebyl MOV ještě odeslán.

Právník řecké atletky Nikos Kollias již dříve prohlásil, že MOV jí bez problémů udělí olympijskou akreditaci. "Neexistují žádné právní důvody, které by jí bránily v účasti na olympiádě," řekl agentuře AP.

Reklama