Hlavní obsah

Isinbajevová chce svou formu udržet do Pekingu

MONTE CARLO/PRAHA

Ve městě, kde většinu roku usíná a probouzí se, předvedla ruská fenoménka tyče Jelena Isinbajevová další zápis do historie.

Článek

„Přitom od té doby, co v Monaku žiju, jsem tu nezávodila. Také to mě motivovalo,“ usmívala se šestadvacetiletá skokanka, když posunula světový rekord na 504 cm. Radost z něj prožívala už potřiadvacáté v kariéře, k jejímu vzoru Bubkovi jí ještě dvanáct rekordů zbývá.

Čtyři mítinky, čtyři vítězství, dva světové rekordy. Touto bilancí odpověděla rodačka z Volgogradu všem pochybovačům o své suverenitě. Do Pekingu jede v roli jasné favoritky. „Dobrou formu teď potřebuju udržet,“ plánovala si svěřenkyně kouče Petrova, která předtím zlepšila světový rekord na Zlaté lize v Římě.

Isinbajevová stráví závěrečnou přípravu v japonské Fukuoce, do Pekingu se přesune na poslední chvíli. Otázkou tak může být jen to, zda na OH oslaví zisk zlata i světovým rekordem tak, jak se jí to podařilo před čtyřmi lety v Aténách, kde skočila 491 cm. „Pro mě je to ale především osobní rekord, až pak světový,“ řekla televizi BBC.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články