Hlavní obsah

Manažer Zlaté tretry chce dostat Bolta do Ostravy znovu

Už dvakrát závodil čerstvý olympijský vítěz v běhu na 100 metrů Usain Bolt na Zlaté tretře a na ostravském mítinku by mohl běžet i za rok. Manažer Alfons Juck se bude hodně snažit, aby jamajského krále světového sprintu do Ostravy znovu přivedl.

Článek

V roce 2006 běžel Bolt na Moravě poprvé, letos v červnu vyhrál 200 metrů dokonce v tehdy nejlepším čase sezony 19,83 sekundy. "Když jsem ho tady potkal, říkal mi, že se zase uvidíme v Ostravě. Tak uvidíme," řekl Juck novinářům v Pekingu.

Bude ale muset sáhnout hluboko do kapsy. Zatímco před dvěma lety byl vytáhlý atlet z Kingstonu za "hubičku", letos už přišel organizátory na přibližně 30 000 dolarů. Měli štěstí, že se s ním dohodli ještě před tím, než zaběhl v květnu v New Yorku světový rekord 9,72 sekundy.

Tento čas v sobotu v Pekingu vylepšil v senzačním běhu o tři setiny, třebaže posledních třicet metrů razantně zvolnil a bil se v prsa jako první jamajský olympijský vítěz stovky v historii.

Boltova cena nyní vyletí do nebes. Již dříve byl ohlášen jeho start na mítinku v Curychu, ale další zájemci už budou muset vytáhnout z pokladny částku kolem 100 000 dolarů.

"Je možné, že ještě letos někde poběží. Jsou mítinky, které na něj najdou peníze, je to tahák," řekl Juck. I on se prý bude snažit. "Ale uvidíme, co by v Ostravě běžel, ještě to musíme pořádně promyslet," uvedl.

Reklama