Hlavní obsah

Překážkář Lichtenegger dostal po konci kariéry doživotní distanc

Bývalý rakouský překážkář Elmar Lichtenegger dostal od národního atletického svazu doživotní distanc za opakované provinění proti pravidlům o dopingu. Čtyřiatřicetiletý atlet, který v prosinci bezprostředně po oznámení pozitivního testu ukončil kariéru, se dokonce podle agentury APA nesmí účastnit žádných národních ani mezinárodních soutěží v jakémkoliv druhu sportu. Do čtyř týdnů se proti tomuto rozhodnutí může odvolat u nezávislé arbitrážní komise národní dopingové agentury NADA.

Článek

Halový vicemistr Evropy z roku 2002 si už v minulosti odpykal za doping patnáctiměsíční trest. Vloni v listopadu byl v jeho vzorku odevzdaném při namátkové kontrole v přípravě zjištěn norandrosteron, což je metabolit anabolického steroidu nandrolonu. Stejně jako při svém prvním provinění v roce 2003 naznačil, že příčinou dopingu v jeho těle mohl být kontaminovaný potravinový doplněk.

Lichtenegger se v neděli postaral o rozruch, když běžel Korutanský půlmaraton. Sice jej absolvoval bez startovního čísla a registračního chipu, protože se ale jednalo o oficiální akci atletického svazu, bude se z podnětu funkcionářů jeho účastí zabývat NADA.

Reklama

Související témata: