Hlavní obsah

Špotáková: Těším se na poslední závod i dovolenou

Michal Osoba (Stuttgart)Sport.czPrávo

Čeká ji poslední závod letošní životní sezóny. Po olympijském triumfu v Pekingu se zlatá oštěpařka Barbora Špotáková chystá ve Stuttgartu na Světové atletické finále. V pohodě a dobře naladěná. „Oproti loňskému roku, kdy jsem měla virózu a bolavý loket, je to skutečně dobré,“ svěřovala se Špotáková před sobotním závodem.

Článek

Zdravotní problémy vás netrápí, ale co únava ze záplavy společenských povinností? Ta už také odezněla?

Určitě, i když subjektivní pocit je kolikrát jiný než skutečnost. Už v Jablonci to bylo lepší než jsem se cítila, teď jsem ještě týden potrénovala. Těžko odhadovat ke konci sezóny, ale na závod se těším.

Asi se těšíte i na to, až budete mít dlouhou sezónu za sebou.

Mně ani nepřijde, že by bylo tak hrozné jako minulé roky. Asi je to tím, že je člověk po takovém úspěchu nahoře. Ale je jasné, že se těším, až zmizím aspoň na chvíli na dovolenou a odpočinu si. Ani ne tak fyzicky, jako spíš psychicky.

Na stuttgartském stadiónu se bude závodit naposledy. Nemrzí vás to?

Je to špatné. Už loni, kdy se o tom mluvilo, mě to mrzelo. I Honza Železný tady hodil daleko, závodí se tu dobře. Je to podobný příběh jako v Jablonci, i když tenhle má větší historii...

Ve startovní listině není stříbrná z Pekingu Abakumovová. Je to pro vás dobře?

Já se na závod připravovala jakoby ve Stuttgartu startovat měla, i když jsem tušila, že závodit nebude. Měla totiž  body jen z jednoho závodu, takže by musela dostat nějakou extra výjimku.

Budete mít v hledišti početnou podporu vašich známých?

Přijedou asi dvě auta. Kamarádi od mého přítele Lukáše ze Sýkořice, ale i hasiči z Plzně, takže nějaká malá podpora bude. I kvůli nim se budu muset snažit, když už sem přijedou fandit...

Součástí Světového atletického finále je i galavečer. Zúčastníte se ho?

Ne, hned po závodě odjíždím. Stuttgart je blízko, tak chci být co nejdříve doma. Těch akcí bylo dost, závěrečnou party jsme měly s ostatními oštěpařkami v Jablonci, bylo to moc fajn.

Absolvovala ji i Abakumovová, která byla po závodě dost naštvaná?

Seděly jsme dlouho na hotelu, pak jsme ještě s pár holkama jely do hospody. Jí se ale nechtělo. Byla s námi třeba Steffi Neriusová, Christina Obergföllová ne, ta je ve Stuttgartu skoro doma, takže závod tady bere hodně vážně.

Reklama

Související témata: