Hlavní obsah

Šebrle: Letos si nejvíc cením vítězství na golfu

Desetibojař Roman Šebrle si po nevydařené sezoně spravil chuť na golfovém turnaji, nyní se chystá na dovolenou na Floridě a po návratu se vrhne na tréninkový kolotoč. Věří, že když se mu povede halová sezona, bude moci na mistrovství světa v Berlíně obhajovat zlatou medaili.

Článek

Na vašem hlase je poznat, že stále nejste úplně fit...

Pořád ještě kašlu a mám rýmu, dokonce jsem teď dostal antibiotika. Navíc mi zjistili alergii na bakterie, což je prý častý jev z klimatizací. Několik vyšetření mě ještě čeká, je totiž možné, že jsem lehkým astmatikem...

Jak jste se s neúspěchem v Pekingu vypořádal?

Už během závodu na olympijských hrách jsem se smířil, že medaili mít nebudu. S postupem času se smutek víc a víc vytrácí, ale vzpomínky na letošní nevydařenou sezonu už mi navždy zůstanou.

Kterého letošního výkonu si nejvíce ceníte?

Nejvíce si vážím výsledku, jehož jsem dosáhl minulý týden na golfovém turnaji, kdy se mi podařilo zahrát čtyři údery nad par hřiště a na turnaji jsem zvítězil,což je pro mě fantastické. Olympiáda se mi moc líbila, ale bohužel skončila bez medaile.

Co vás v nejbližší době čeká?

Dovolená. S rodinou vyrážíme na tři týdny k moři na Floridu.

Kdy začnete s tréninkem?

Po návratu z dovolené začnu lehce běhat. Kolem 18. října pojedeme do Tater, kde trénink vypukne naplno, poté mě čeká ještě příprava v Africe a v lednu možná i na Kanárských ostrovech.

Tento rok jste prodělal řadu zranění. Uvažujete o změně tréninkového plánu?

Letos jsem si psal tréninky sám, což byla chyba. Přidával jsem si více než obvykle, to by nevydržel ani kůň. Vše nakonec vyvrcholilo natržením svalu v hale. Pro příští sezonu si nechám poradit od trenéra, neboť ten ví, co je pro mě nejlepší. A když mě něco bude bolet, nehodlám dál riskovat jako dříve. Myslím, že už jsem se poučil.

Chystáte se příští rok absolvovat halovou sezonu nebo se zaměříte jen na mistrovství světa v Berlíně?

Chtěl bych se připravit dobře na halovou sezonu, protože vždy když se mi povedla, tak mi vyšly i závody venku. Pokud nebudu opět třikrát zraněný, pokusím se v Berlíně obhájit zlatou medaili.

Robert Změlík převzal vaše Sportovní centrum a v nejbližší době převezme i vaše marketingová práva od Sport Investu. Jak tedy bude vypadat vaše spolupráce?

Když jsem si vyslechl  záměr, jenž se mnou má, moc se mi líbil. Známe se už dlouho, Robert byl desetibojařem stejně jako já, prožil si vrchol i pád během kariéry a nyní má i obchodní zkušenosti. Bude mi pomáhat vyvarovat se chyb, jež sám udělal. Uvědomil jsem si, že jeho nabídka je nejlepší a myslím, že všechno bude fungovat.

Reklama