Hlavní obsah

Diskařka Cechlová: Na šampionát do Berlína příští rok určitě chci

Sezóna jí skončila, takže diskařka Věra Cechlová si chce během dovolené užít rodiny i své záliby. S manželem místo do Karibiku, postiženého hurikány, vyrazí nakonec do Spojených arabských emirátů a poté se začne připravovat na další sezonu. Se závoděním určitě nekončí a pro úspěch na mistrovství světa v Berlíně je rozhodnuta udělat maximum.

Článek

Sezónu jste završila účastí na Grand Prix ve Stuttgartu. Jak jste spokojená s výsledkem v prestižním atletickém finále a vůbec celou letošní sezonou?

Oproti loňskému roku, kdy jsem na mistrovství světa neprošla kvalifikací, jsem s letoškem celkem spokojená, i když čtvrté místo ze Stuttgartu je horším výsledkem než na minulém finále Grand Prix, kde jsem skončila druhá. Letos jsem se už cítila trochu unaveně, pobolívala mě také záda.

Kterého letošního výkonu si nejvíce ceníte?

Určitě pátého místa z olympijských her. Vždyť moje umístění je vlastně druhým nejlepším atletickým výsledkem po zlatu Báry Špotákové. Olympiáda je jednou za čtyři roky, o to je umístění cennější. Člověk nikdy neví, jak se mu závod vydaří.

Teď vás čeká dovolená, kam vyrazíte?

S manželem pojedeme do Spojených arabských emirátů. Původně jsme chtěli někam do Karibiku, ale když tam teď řádí hurikány, raději jsme zvolili klidnější místo. Poté bych měla mít ještě dva týdny volno. Rozhodně ho chci strávit s rodinou a věnovat se svým zálibám. Během sezony na ně nemám bohužel tolik času.

Budete pokračovat ve sportovní kariéře i příští rok, nebo plánujete založení rodiny?

Příští sezonu bych ještě chtěla pokračovat. V létě se bude konat mistrovství světa v Německu, kde závodím ráda. Udělám vše, co bude v mých silách, abych se na šampionát dostala a uspěla co nejlépe. Navíc by se v Berlíně měla loučit i má největší soupeřka a kamarádka Němka Franka Dietzschová, což atmosféru na stadionu jistě také zpestří.

Kdy začnete s tréninkem?

Na konci října. Tréninky by měly probíhat podobně jako minulý rok, musím ale lépe zvolit program závodů. Letos jsem byla začátkem června na mítinku v USA, poté jsem se hned vracela domů. Na soutěže do Asie nebo Austrálie už jsem nejela, chtěla jsem se věnovat přípravě na olympijské hry. Po Pekingu jsem ještě absolvovala narychlo dva závody, abych se kvalifikovala na atletické finále ve Stuttgartu. Evropských mítinků je velmi málo, což je pro nás nepříjemné. I proto jsem podepsala petici, aby se na starém kontinentě konalo více závodů.

Reklama