Hlavní obsah

Průtahy nový mítink v O2 Areně asi neohrozí

PRAHA

Kdy už se dočká největší česká hala O2 Arena v Praze atletického prostředí? Výběrové řízení na dodavatele povrchu se protahuje, podle zainteresovaných stran ale konání Mítinku světových rekordmanů s avizovanou hvězdnou účastí 26. února ohroženo není. „Slyšel jsem, že k nějakému zdržení došlo,“ připustil místopředseda atletického svazu Libor Varhaník. „Ale nemám indicie, že by se nemělo vše stihnout,“ dodává.

Článek

Jak zdržení vzniklo? Při výběrovém řízení byla jedna nabídka pro formální nedostatky vyřazena, ale odvolala se. Proces odvolání by se mohl protáhnout na několik měsíců. „Ani já nemám žádné zprávy, že by se mítink neměl stihnout,“ tvrdí mluvčí pořadatele Karel Tejkal.

„Už v lednu by tam podle plánu měl proběhnout testovací závod,“ říká Varhaník. Halové mistrovství republiky se ale uskuteční tradičně ve Stromovce. „To s tím nesouvisí, důvodem je nabité programové schéma O2 Areny a ekonomická náročnost. V budoucnu bychom tam šampionát rozhodně rádi pořádali,“ plánuje svazový místopředseda.

Reklama

Související témata: