Hlavní obsah

Na etiopské svatbě tisíciletí hrál Gebrselassie na piano

Monumentální svatbou atletických hvězd Tiruneš Dibabaové a Silešiho Sihina žila v uplynulých dnech celá Etiopie. Sňatek populárních vytrvalců označovaný za svatbu tisíciletí, které v etiopském kalendáři právě končí, trval deset dní.

Článek

Během nich absolvovali olympijská vítězka z Pekingu na tratích 5000 a 10 000 metrů a její snoubenec, který má z posledních dvou olympiád dvě stříbrné medaile, například vystoupení v centru Addis Abeby před půl miliónem zvědavých obyvatel metropole.

Na závěr svatebního maratonu novomanžely překvapil legendární běžec Haile Gebrselassie, který jim na oslavě zahrál na piano. Kvůli svému hudebnímu číslu světový rekordman v maratónu oželel plánovaný start v Istanbulu.

Svatební hostina s tisícovkou hostů

Dnem D byla neděle 26. října. Ženich s doprovodem vyzvedl ve zbrusu nové limuzíně nevěstu a odjeli na oběd do pětihvězdičkového hotelu Hilton. Pak následovala veřejná část svatby zakončená kilometrovou jízdou kočárem do hotelu Sheraton. V něm se odehrála svatební hostina s tisícovkou hostů, mezi kterými byli i členové vlády, velvyslanci a slavní sportovci.

Na oslavě zazpíval novomanželům mladý etiopský zpěvák Misikir Awol píseň složenou speciálně pro tuto příležitost s názvem Tiruneš pro Silešiho.

Den poté pohostil slavný atletický pár a jeho nejbližší ve svém paláci etiopský prezident Girma Woldegiorgis. "Ať jsme na vás dál pyšní. Přeji vám šťastný život v manželství," řekl jim při slavnostní večeři.

Reklama

Související témata: