Hlavní obsah

Špotáková si pro cenu přijede ze Šumavy

Michal OsobaPrávo

I když výsledky žádné ankety nejsou předem jasné, u letošního ročníku Atleta roku o vítězce není pochyb. Cenu si v sobotu v hotelu Ambassador (od 21.40 hodin vysílá ČT1) převezme oštěpařská olympijská vítězka Barbora Špotáková. Olympijská vítězka si na Atleta roku připravuje i vystoupení na pódiu, uniformu asi vymění za večerní šaty.

Článek

Ještě v pátek ráno se Špotáková probudila na šumavském Zadově, během dne se přesune do Prahy. A čekají ji přípravy na slavnostní večer, během něhož absolvuje i jedno umělecké vystoupení. „Jsem sama zvědavá, jak to bude vypadat, ještě jsme to nezkoušeli,“ přiznala atletka. Jisté je, že na pódiu se představí s Alešem Hámou, jehož bude při moderování večera stejně jako v minulém roce doprovázet zpěvačka Monika Absolonová.

Boj o druhé místo

Oštěpařka pražské Dukly tak zřejmě oproti tradici neoblékne vojenskou uniformu, ale večerní šaty. „Ještě to ale musím vyřešit s velitelem, snad mi to povolí,“ doufala s úsměvem. „Ale je mi celkem jedno, jestli půjdu v uniformě nebo v civilu,“ mávla rukou. „Tohle vyhlašování je stejně něco navíc, hlavní je, že se mi povedla sezóna,“ spokojeně pronesla. Zajímavější bude boj o pořadí na dalších místech. Za Špotákovou se dají po sezóně, v níž žádný jiný český atlet velkou seniorskou medaili nezískal, čekat velké odstupy.

Mezi elitní osmičkou na olympiádě skončili i diskařka Věra Cechlová, desetibojař Roman Šebrle, výškaři Tomáš Janků a Jaroslav Bába, překážkářka Zuzana Hejnová, dálkař Roman Novotný. Několikanásobný český rekordman na 110 m překážek Petr Svoboda se zase blýskl druhým místem při Světovém atletickém finále.

Farna i Vondráčková

Desítku nominovaných v hlasování odborníků doplňují výškařka Iva Straková a tyčkař Jan Kudlička. Vítězství v anketě o Trenéra roku obhajuje kouč Špotákové Rudolf Černý, favoritkou Juniora roku je kladivářka Kateřina Šafránková, vyhlašovat se opět bude i Objev roku.

S výjimkou Špotákové, která bydlí v Praze nedaleko od Václavského náměstí, přiveze ostatní nominované atlety tradičně limuzína a obdrží zlatou cihličku. V rámci slavnostního večera vystoupí i zpěvačky Ewa Farna, Lucie Vondráčková či Jitka Molavcová.

Reklama

Související témata: