Hlavní obsah

Překážkář Liou Siang nakonec půjde s achillovkou na operaci

PEKING

Čínský překážkář Liou Siang se operaci zraněné achillovky nevyhne. Během týdne si vyslechl společně s trenérem Sun Chaj-pchingem řadu názorů amerických lékařů a rozhodl se v USA podrobit chirurgickému zákroku. Trenéři odhadují, že by se mohl na závodní dráhu vrátit nejdříve v červnu.

Článek

"Teď by potřeboval aspoň šest měsíců, aby se zotavil," řekl v deníku Titan Sports čínský šéftrenér Feng Šu-jung. To by znamenalo, že se Liou Siang do závodů vrátí až deset měsíců po svém zranění a jen dva před světovým šampionátem.

Liou Siang, jenž kvůli zranění přišel o možnost bojovat o zlato na domácí olympiádě v Pekingu, považoval operaci za poslední možnou variantu řešení. "Nyní jsou ale naše obavy menší, neboť všichni experti se shodují v tom, že zákrok nebude složitý ani riskantní," citovala kouče po návratu z USA čínská státní televize. "Také tři zvápenatělá ložiska mezi kostí a šlachou nemohou být odstraněna jinak než operativně," dodal Sun Chaj-pching.

Pětadvacetiletý atlet se od olympiády pokoušel o léčbu tradiční čínskou medicínou a masážemi. Podle kouče bude možná potřebovat i psychologickou pomoc, aby se vyrovnal se vzpomínkou na svůj neslavný odchod z pekingského Ptačího hnízda.

Reklama