Hlavní obsah

Špotáková: Jsem zvědavá, jak dopadnu v Monte Carlu

PRAHA

Rovnou z tréninku na novou sezónu zamířila česká oštěpařka Barbora Špotáková na slavnostní vyhlášení ankety Atlet roku 2008. Do svého nabitého programu vtěsnala i nacvičování scénky s Alešem Hámou, za níž posléze sklidila velký potlesk. Pozvánku dostala i do Monte Carla, kde se za dva týdny budou udělovat ceny pro nejlepší atlety světa.

Článek

Dovolenou si Barbora Špotáková užila v Turecku a maďarských lázních. Pár dní pak ještě strávila v Alpách, kde se učila na snowboardu a free style lyžích. „Ke konci mi to už docela šlo. Troufla jsem si sjet i velkou sjezdovku,“ pochlubila se. Poté zamířila na Zadov, kde začala s přípravou na novou sezónu.

„Do tréninku jsem měla docela velkou chuť. Hodně rychle jsem ale vystřízlivěla. Už po prvním týdnu jsem celá rozbolavělá,“ přiznala oštěpařka. „Přijde mi, že trénujeme třikrát více než loni. Stihla jsem najet přes 100 km na kole, pořádně si zaběhat a zacvičit s medicinbalem. Po měsíci pauzy to bylo trochu kruté,“ dodala olympijská vítězka.

Modelem pro malíře

Při vyhlášení ankety Atlet roku 2008 stála na pomyslných stupních vítězů spolu s druhou diskařkou Věrou Cechlovou a třetí překážkářkou Zuzanou Hejnovou. „Překvapilo mě, že první tři byly vyhlášeny jen samé atletky. S holkama jsme kamarádky, myslím, že nám to spolu slušelo,“ prohlásila s úsměvem. V závěru večera přišel vítězce popřát i skladatel Michal Horáček, který jí daroval básničku. „Vůbec nemám tušení, o čem je. Už se moc těším, až si ji přečtu,“ přiznala Špotáková.

Během slavnostního večera jablonecká rodačka neseděla pouze v hledišti. Účinkovala také v jedné ze scének spolu s Alešem Hámou. Moderátor ztělesňoval malíře obdivujícího svůj oštěpařský model. „Na papíře se mi představení nejprve nelíbilo. Velkou roli jsem neměla, bála jsem, abych tam jen nestála jak solný sloup. Nakonec to ale bylo vtipné,“ uznala Špotáková. Na zkoušení ale příliš času neměla. „Nacvičovali jsme v pátek narychlo a v sobotu vše dolaďovali. Pak už mě jen čekal výběr šatů, které si obléknu. Vyhrály růžové, připadala jsem si v nich opravdu žensky,“ vyprávěla vítězka ankety.

Návštěva zabíjačky a Monte Carla

Kromě tréninku na nadcházející sezónu, má v plánu olympijská vítězka zajet na zabíjačku. „Myslím, že ovárek mi nemůže uškodit,“ usmívala se. Kromě toho za dva týdny světovou rekordmanku čeká vyhlášení nejlepších atletů světa. „Do Monte Carla pojedeme s přítelem na tři dny. Místo do kasina ale půjdeme na šneky,“ prozradila plány. Jak dopadne si netroufá odhadnout. „Jsem zvědavá, jestli se potvrdí, že vrhy bývají méně oceněny než sprinty,“ přiznala oštěpařka.

Reklama

Související témata: