Hlavní obsah

Atletka Hejnová: Třetí místo jsem vůbec nečekala

Veronika FeltováSport.cz

Životní sezónu završila talentovaná překážkářka Zuzana Hejnová třetím místem v anketě Atlet roku 2008. Dovolenou si užila s přítelem v Malajsii a Singapuru. Nyní po operaci krčních mandlí začíná opět s tréninkem. Příští rok by se česká rekordmanka ráda opět probojovala do finále, tentokrát na srpnovém mistrovství světa v Berlíně.

Článek

V anketě Atlet roku 2008 skončila jednadvacetiletá Zuzana Hejnová na třetím místě. „Jsem velmi mile překvapena, že jsem se umístila tak vysoko. To jsem opravdu nečekala. Myslela jsem si, že budu kolem šestého, sedmého místa,“ přiznala Hejnová, která obdivuje svou sestru, vícebojařku Michaelu. „Po každém závodě si zavoláme a Míša mi řekne svůj názor, vyprávěla ještě na pódiu oceněná překážkářka. Po náročném roce si dopřála i zaslouženou dovolenou. „S přítelem jsme strávili tři týdny v Asii. Navštívili jsme Singapur a Malajsii. Pořádně jsem si to užila,“ zavzpomínala Hejnová.

Olympijský rok talentované překážkářce vyšel skvěle. Na halovém mistrovství světa ve Valencii doběhla na hladké čtvrtce sedmá. V červnu při Zlaté tretře v Ostravě vylepšila národní rekord a časem 54,96 sekundy se tehdy nominovala na olympiádu. V Pekingu dosáhla dalšího výborného výsledku, když se probojovala do finále a v něm skončila na sedmém místě. „Letošní sezóně jsem věnovala opravdu maximum. Mým snem bylo bojovat o olympijské finále a povedlo se. Jsem moc spokojená. Doufám, že se mi bude dařit i nadále,“ přála si bývalá juniorská mistryně Evropy.

Přípravu na nadcházející rok musela o tři týdny odložit. „Byla jsem na operaci krčních mandlí. Všechno naštěstí proběhlo bez problémů, takže už začínám s tréninkem. Prvních čtrnáct dní strávím přípravou v Praze a poté zamířím na měsíc a půl za teplem do Afriky. Věřím, že tam vše doženu,“ plánovala. Na své letošní úspěchy by ráda navázala i v příští sezóně. „Chtěla bych se v co nejlepším světle předvést na březnovém halovém mistrovství Evropy, kde poběžím hladkou čtvrtku. Prioritou ale pro mě bude srpnový světový šampionát v Berlíně. Tady bych se v běhu na 400 m překážek opět ráda probojovala do finále,“ prozradila česká rekordmanka.

Reklama