Hlavní obsah

Liou Siang je po operaci, čeká ho půlroční rehabilitace

Jeden z nejslavnějších čínských sportovců překážkář Liou Siang je po úspěšné operaci nohy. Pětadvacetiletého atleta, jenž kvůli zranění odstoupil startem svého závodu na olympijských hrách v Pekingu, nyní čeká zhruba šest měsíců rehabilitace.

Článek

Liou Siang se operaci podrobil v pátek v Houstonu u lékaře Thomase Clantona, kterého mu doporučila další ikona čínského sportu Jao Ming. Slavný basketbalista hraje za místní tým Rockets a klubový doktor Clanton mu loni pomohl zotavit se z únavové zlomeniny nohy.

Během zhruba hodinového zákroku odstranil Clanton Liouovi čtyři malé kousky kosti z Achillovy šlachy na pravé noze. "Při operaci se držel dobře. Našli jsme tam to, co jsme čekali. Prognózy ohledně jeho další běžecké kariéry jsou docela příznivé," uvedl Clanton na tiskové konferenci.

Olympijský vítěz z Atén a bývalý světový rekordman Liou Siang může po operaci chodit a už v sobotu by měl být propuštěn z nemocnice. V Houstonu zůstane po celou dobu rehabilitace, jež by měla trvat půl roku. "Nebudeme na něj v žádném případě tlačit s tréninkem," uvedl jeho osobní kouč Sun Chaj-pching.

Už dříve Liou Siang uvedl, že si není jistý, zda bude moci na srpnovém mistrovství světa v Berlíně obhajovat svůj loňský titul z Ósaky.

Reklama

Související témata: