Hlavní obsah

Konec divadla: diskvalifikovaným běžcům odnesou bloky

PAŘÍŽ

Atleti diskvalifikovaní za druhý ulitý start v jednom běhu již nebudou moci ani pomyslet na to, že by se do závodu na základě protestu vrátili. Vedení atletické federace totiž rozhodlo, že pořadatelé okamžitě odnesou jejich bloky. Navíc budou diváci na stadionu o prohřešku atleta informováni na světelných tabulích a velkoplošných obrazovkách.

Foto: ČTK/AP

Jon Drummond po své diskvalifikaci na dráze pořádně vyváděl. Tomu chce atletická generalita zabránit.

Článek

Vedení světové atletiky chce těmito opatřeními zabránit opakování teatrálních protestů amerického sprintera Jona Drummonda, který si po diskvalifikaci v meziběhu na 100 metrů v Paříži lehl do své dráhy a odmítl opustit stadion.

"Jednali jsme o změnách postupu při diskvalifikaci kvůli zamezení opakování podobných incidentů. Toto jsou praktické kroky, které budou zavedeny okamžitě," vysvětlil generální sekretář Mezinárodní atletické federace (IAAF) István Gyulai.

Drummond po vyřazení v meziběhu stovky nečekal na rozhodnutí IAAF o případném dalším trestu a vzdal se startu v americké štafetě na 4x100 metrů. Čtyřiatřicetiletý sprinter zároveň oznámil, že v této sezóně již závodit nebude.

Reklama