Hlavní obsah

Sprinterka Thanuová se chystá žalovat MOV o milióny

ATÉNY

Řecká sprinterka Ekaterini Thanuová se chystá zažalovat Mezinárodní olympijský výbor kvůli svému vyloučení z her v Pekingu. Aktérka dopingového skandálu z předchozí aténské olympiády nedostala kvůli své minulosti svolení startovat v Číně, přestože ji řecký výbor nominoval na základě splnění mírnějšího limitu B.

Foto: www.nostos.gr

Řecká atletka Ekaterini Thanuová - ilustrační foto

Článek

Thanuová za to teď bude chtít milióny dolarů jako náhradu škody. S odkazem na nejmenovaný zdroj to uvádějí webové stránky národního atletického svazu.

Thanuová argumentuje tím, že případ z Atén, při kterém se fingovanou nehodou na motocyklu vyhnula ještě s reprezentačním kolegou Kostasem Kenterisem dopingové kontrole, už byl dávno uzavřen. Odpykala si dvouletý trest a v roce 2008 už podle jejího názoru neměla být znovu sankcionována.

Třiatřicetiletá Thanuová je majitelkou stříbrné medaile v běhu na 100 metrů z olympiády v Sydney 2000. Po dodatečné diskvalifikaci vítězné Marion Jonesové by se dokonce mohla posunout i na první místo, ale to se vzhledem k okolnostem nelíbí MOV, který odložil přerozdělení medailí až do úplného vyšetření dopingové kauzy kalifornské laboratoře Balco.

Reklama