Hlavní obsah

VIDEO: Atletická královna Isinbajevová míří do Prahy

PRAHA

Potvrzeno. Na Mítink světových rekordmanů dorazí i nejzářivější ženská hvězda světové atletiky, tyčkařka Jelena Isinbajevová! Kde se ruská diva objeví, tam se třese světový rekord. Platit to bude i 26. února v O2 Areně.

Článek

Nalákat čtyřiadvacetinásobnou světovou rekordmanku dalo organizátorům akce, které šéfuje Jan Železný, spoustu práce, vždyť rodačka z Volgogradu v hale plánuje maximálně čtyři starty a s halovým evropským šampionátem vůbec nepočítá.

Padne pět metrů?

„Praha bude jejím posledním startem halové sezóny, takže by měla být už rozeskákaná. Za zdolání pětimetrové hranice vypíšeme prémii,“ slibuje sportovní manažer mítinku Alfonz Juck.

Současný světový rekord v hale je ale 495 cm, Isinbajevová by se tak v případě svého tradičního centimetrového vylepšování historického maxima v Malmö, Doněcku a Birminghamu v Praze dostala jen centimetr pod pětimetrovou hranici.

Lístky už v prodeji

Isinbajevová není jedinou, kdo by v nabitém programu mohl ohrožovat halový světový rekord. Stejné ambice má kubánský překážkář Robles a keňská běžkyně Jelimová na kilometru. „A nedá se to vyloučit ani u Vlašičové, která hned v prvním závodě sezóny zdolala 203 centimetrů,“ připomněl Juck výkon chorvatské výškařky z Rijeky. Organizátoři ještě jednají o startu halové světové rekordmanky na 3000 metrů Meseret Defarové z Etiopie.

Ovál pro premiérový ročník mítinku byl sestaven v hangáru za Prahou a nyní je rozřezán na 884 kousků a připraven k instalaci v O2 Areně. Ostrý test povrchu proběhne začátkem února.

V síti Sazky už jsou v prodeji vstupenky na mítink, jehož rozpočet se pohybuje kolem miliónu dolarů. Dolů k ploše vyjdou lístky na 990 Kč, do horních pater 390 a 490 Kč. Organizátoři předpokládají, že kapacita 15 000 diváků bude naplněna.

Reklama