Hlavní obsah

Brněnskou laťku vyhráli Rus Dmitrik a Španělka Beitiaová

BRNO

Ruský výškař Alexej Dmitrik a Španělka Ruth Beitiaová zvítězili ve čtrnáctém ročníku Brněnské laťky. Dmitrik skočil 230 centimetrů stejně jako jeho krajan Alexandr Šustov, kterému se to však povedlo až na třetí pokus, zatímco vítěz uspěl napoprvé. Finalistka olympijských her v Pekingu Beitaiová překonala 196 cm a na dvou metrech laťku jen lehce shazovala. Z českých závodníků se prosadila Oldřiška Marešová, která obsadila třetí místo výkonem 190 cm.

Článek

"Původně jsem ani nechtěla v Brně startovat. Proto jsem nesmírně šťastná, že se mi podařilo vylepšit osobní rekord a porazila jsem poprvé v životě i zkušenou Ukrajinku Palamarovou," řekla Marešová, kterou jen zklamalo, že pořadatelé zvedli laťku hned na 193 cm. "Cítila jsem se na zdolání limitu pro mistrovství Evropy, který je o centimetr nižší. Ale věřím, že limit překonám," dodala Marešová.

Další české zástupkyni Ivě Strakové se nedařilo. Při skoku na nižších výškách si natáhla zádový sval a bolest jí nedovolila útočit na její maximum.

V závodě mužů se Svatoslavu Tonovi a Tomáši Janků nepodařilo zdolat limit na mistrovství Evropy 227 cm. Ton skočil 220 cm. "Přitom jsem se cítil dobře, odraz také nebyl špatný. Ale nad laťkou jsem na výšce 224 cm chyboval. Na limit mám ještě několik dalších startů," uvedl. Ještě hůře se cítil Janků, který skočil poslední, když překonal pouze 215 cm. "Někdy se to tak sejde. Prostě mi nic nevycházelo. Netrefil jsem se do odrazu," posteskl si vicemistr Evropy, který se loučí v zimní sezoně s kariérou.

Vrcholem mítinku byl závěrečný souboj Dmitrika se Šustovem. Oba si za výkon 230 cm vysloužili prémii 500 dolarů. Další výšku už nezdolali.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články