Hlavní obsah

Desetibojař Šebrle zrušil další start

Už ke druhému startu halové sezóny se měl o víkendu postavit desetibojařský světový rekordman Roman Šebrle, ale i z tradičního mítinku v estonském Tallinnu se omluvil. Zdravotní potíže, které ho provázely celý loňský rok, ho neopouštějí ani letos. „Nic za tím nehledejte, prostě se chci soustředit na halové mistrovství Evropy v Turíně,“ tvrdí sám atlet.

Článek

Jeho okolí ale připouští, že příprava neprobíhá úplně hladce. „Měl různé zdravotní neduhy, svalové potíže a také ho trápil úpon achilovky. Teď už zase trénuje, ale celé se to zbrzdilo,“ prozradil jeho trenér Dalibor Kupka. Šebrle už se předtím odhlásil z trojboje v Göteborgu. „Chtěli jsme absolvovat oboje, ale bohužel jsme to museli zrušit,“ přiznává Kupka.

Začátkem března by se Šebrle v Turíně měl pokusit o zisk čtvrtého titulu v řadě, podle stránek tallinnského mítinku je ale jeho účast ohrožena. „Já věřím, že není,“ odmítá trenér.

„Píchlo ho ve svalu na tréninku, ale podle posledních informací se to vyvíjí dobře a v Turíně by měl být,“ přitakává vícebojařův manažer Alfonz Juck. „Chtěl bych startovat na mistrovství republiky a pak na Mítinku světových rekordmanů,“ naplánoval si Šebrle. „Pauzu od tréninku měl jen týden, což by nemělo být významné, ale nikdo neví, jak se to projeví dál,“ krčí rameny trenér Kupka.

Z Tallinnu se kvůli zranění odhlásil i Bělorus Kravčenko.

Reklama