Hlavní obsah

Sprinter Chambers tentokrát s nominací na HME potíže neměl

LONDÝN

Sprinter Dwain Chambers byl nominován do britského týmu pro halové mistrovství Evropy v Turíně. Kontroverzní atlet, který si v minulosti odpykal dvouletý trest za pozitivní test na dlouho nezjistitelný steroid THG, bude na šampionátu usilovat o medaili na trati 60 metrů.

Článek

Zatímco vloni startoval na halovém mistrovství světa ve Valencii přes odpor části svazového vedení, které hledalo cesty, jak mu v účasti zabránit, letos s jeho zařazením do týmu potíže nebyly.

Třicetiletý Chambers bude patřit k favoritům, protože je spoludržitelem nejlepšího času sezóny 6,51 sekundy, který zaběhl dokonce dvakrát. V týmu je společně s Craigem Pickeringem a Simeonem Williamsonem.

Chambers má kvůli své minulosti doživotně zakázaný start na olympijských hrách a start v Pekingu si nevymohl ani soudní cestou. Už vloni ale po návratu k atletice vybojoval na HMS ve Valencii stříbro, přestože při tvorbě nominace byl trnem v oku britskému svazu, který příliš nevítal jeho úspěch v nominačních bojích.

Nový šéftrenér britských atletů Charles van Commenee ale s jeho nominací do Turína nemá nejmenší problém. Už před jmenováním prohlásil, že atletův trest je minulost a sprinter by měl být přivítán v týmu s otevřenou náručí. "Ten muž udělal něco špatně, odpykal si trest a prokázal lítost. Tak to v životě chodí," řekl Van Commenee. "Je to náš největší kandidát na zlatou medaili," dodal.

Reklama