Hlavní obsah

Překážkář Svoboda je stále zraněný, do Turína možná nepoletí

PRAHA

Velká medailová naděje české atletiky na halové mistrovství Evropy v Turíně možná vůbec neodletí. Překážkář Petr Svoboda má stále problémy se stehenním svalem a musel odvolat i start na čtrvtečním Mítinku světových rekordmanů v Praze. Přesnou příčinu jeho potíží lékaři neznají a v tuto chvíli odhadují pravděpodobnost jeho startu na HME jen na 60 procent.

Článek

"Na levém stehně zezadu jsou nějaké nálezy, nevím co od toho čekat," řekl ve čtvrtek Svoboda. "Byl jsem u doktora Koláře, řekl mi, že mám ve svale spasmu, tedy nějakou křeč. Přitom se tam vlastně nic nenašlo, a zároveň tam pořád něco je," dodal čtyřiadvacetiletý atlet.

Místo rychlé sprinterské dráhy v O2 Areně ho tak ve čtvrtek čekalo jen smutné pozdravení publika. "Nemělo cenu riskovat. Kdybych to zkusil, mohl bych na Turín definitivně zapomenout," řekl Svoboda. Jen opatrnost ale za jeho absencí nestála. "Mám teď jen takový krokodýlí trénink, trochu běhám, posiluju, ale na překážkách jsem od Düsseldorfu nebyl," uvedl.

Zranění si přivodil 13. února na mítinku v Düsseldorfu, kde v rozběhu překonal dvacet let starý národní rekord na 60 metrů překážek, ale zároveň se zranil a nedokončil finále. "Poslední závody jsem měl přitom parádní formu, je to hrozná škoda. Pokud v Turíně poběžím, budu to muset nějak urvat silou. Ale o tom Evropa je. Měl jsem to tam celé vyhrát, kdybych teď měl zůstat doma, asi se odstřelím," dodal Svoboda.

Reklama