Hlavní obsah

Překážkář Svoboda: Když mě nezradí technika, věřím v medaili

PRAHA

V polovině února zaběhl na mítinku v Düsseldorfu národní rekord na 60m překážek. Vzápětí se ale zranil a s jeho startem na halovém mistrovství Evropy to vypadalo špatně. V neděli Petr Svoboda podstoupil zátěžové testy a mohl se radovat. Zraněná noha je v pořádku. "Když mě nezradí technika, věřím v medaili,“ řekl Sport.cz čtyřiadvacetiletý atlet.

Článek

Do poslední chvíle visel otazník nad startem Petra Svobody na víkendovém halovém mistrovství Evropy v Turíně. Jedna z českých medailových nadějí se totiž 13. února zranila na mítinku v Düsseldorfu a musela tak vynechat několik závodů včetně mistrovství republiky. V neděli však přišla dobrá zpráva.

Zátěžový test, který překážkář absolvoval, dopadl dobře. „Jsem rád, že všechno nakonec dopadlo dobře. Noha už mě nebolí a můžu se tak připravovat na evropský šamionát,“ oddychl si český rekordman, který v Düsseldorfu v rozběhu vylepšil dvacet let staré národní maximum na 60m překážek.

„Po návratu z Düsseldorfu jsem byl na ultrazvuku i magnetické rezonanci. Bál jsem, abych se stehenním svalem neměl něco vážnějšího. Naštěstí mi ale řekli, že to je „jen“ křeč ve svalu. Rehabilitoval jsem, posiloval a trochu i běhal. Hodně mi pomohla také kryokomora. Navštěvuji ji už asi tři týdny. Ta zima, minus 140 stupňů Celsia, mi dělá dobře. Určitě mi mou léčbu o nějakou dobu urychlila,“ pochvaloval si Svoboda. Velký dík patří také doktorům, hlavně Pavlu Kolářovi. „Doufám, že se jim za jejich péči odvděčím nějakým hezkým výsledkem v Turíně,“ dodal.

S přítelkyní na pokoji nebude

„Nyní se už pilně připravuji na evropský šampionát. Piluju hlavně techniku,“ přiznal čtyřiadvacetiletý atlet. I přes nedávné zranění má Svoboda velké plány. „Chci se dostat do finále. Pokud mě nezradí technika, věřím, že bych v Turíně mohl získat medaili.“ prohlásil. Velkou podporu bude mít i od své partnerky, tyčkařky Jiřiny Ptáčníkové, která se halového mistrovství také zúčastní.

„Přítelkyně bude ve výpravě benjamínkem. Budeme se vzájemně podporovat a fandit si. Na pokoji ale spolu nebudeme. Bydlel jsem většinou s Romanem Novotným. Jsme už sehraná dvojka, takže to nechceme měnit,“ uzavřel Svoboda.

Reklama