Hlavní obsah

Šéftrenér atletů Fišer před HME: Reálně to vidím na tři medaile

Třináct atletů ve středu krátce po poledni nabralo směr Turín, kde se od pátku do neděle koná halové mistrovství Evropy. Chyběl jen Roman Šebrle, který odlétá o den později. Šéftrenér reprezentace Václav Fišer věří, že atleti přivezou hned tři cenné kovy. "Já bych to reálně viděl tak na tři medaile - od Petra Svobody a dvou Romanů, Šebrleho a Novotného," řekl.

Článek

"Hodně bude záležet na tom, kolik lidí HME zdravotně vydrží. Já bych to reálně viděl tak na tři medaile," prohlásil reprezentační trenér Václav Fišer. Velkým adeptem na cenný kov podle něj bude Roman Šebrle. "Pokud Roman sedmiboj dokončí, troufnu si říci, že bude mít zlato," netajil se ambicemi.

"Další medaili by mohl přidat překážkář Petr Svoboda. Pokud ho nezradí zdraví, má na to. Je skvěle připravený," uvedl. "Posledním želízkem v ohni je dálkař Roman Novotný. Ve světových tabulkách je šestý. Věřím, že i on zamíchá medailovým pořadím," dodal Fišer.

Překvapit by podle Fišera mohli výškaři Jaroslav Bába a Iva Straková či překážkářka Lucie Škrobáková. Dalšími nominovanými do Turína jsou: Libor Žilka (60 m), Petr Szetei (400 m), Michal Balner (tyč), Dana Šatrová (800 m), Marcela Lustigová (1500 m), Jiřina Ptáčníková (tyč), Denisa Rosolová (pětiboj) a Martina Šestáková (trojskok).

Reklama