Hlavní obsah

Chudíková získala na MS v lyžařském orientačním běhu stříbro

RUSUCU

Barbora Chudíková se postarala o první českou medaili z mistrovství světa v lyžařském orientačním běhu. V japonském Rusucu ve čtvrtek skončila druhá v závodu na dlouhé trati s hromadným startem. Podlehla jen Rusce Anastasii Kravčenkové, která byla rychlejší o 47 sekund.

Článek

Na patnáctikilometrové trati se českým reprezentantkám dařilo, Chudíková i nakonec pátá Helena Randáková se od začátku pohybovaly ve vedoucí skupině. "Na diváckém průjezdu těsně před cílem Barča držela druhé místo a odolávala útoku dotírající Švédky. Lyže naší závodnici jely výborně, a tak mohla s menším náskokem dofinišovat pro lehce překvapivé stříbro," popsal závěr dramatického závodu šéftrenér české reprezentace Richard Klech.

I v závodu mužů dominoval ruský lyžař, již podruhé na letošním šampionátu zvítězil Andrej Lamov. Nejlepší Čech Jan Lauerman obsadil třinácté místo. "O první desítku se Honza připravil chybou v závěrečné pasáži náročné, dvacet šest kilometrů dlouhé trati," poznamenal Klech.

MS v lyžařském orientačním běhu v Japonsku, závod na dlouhé trati s hromadným startem:
Muži: 1. Lamov 1:26:31, 2. Chrennikov (oba Rus.) -9, 3. Taivainen (Fin.) -45, ...13. Lauerman -6:12, 20. Bouchal -11:08, 21. Škoda -13:27, 25. Drobník (všichni ČR) -14:59.
Ženy: 1. Kravčenková (Rus.) 1:07:45, 2. Chudíková (ČR) -47, 3. Söderlundová (Švéd.) -54, ...5. Randáková -1:55, 14. Hančíková (obě ČR) -5:40.

Reklama