Hlavní obsah

Svoboda slavil postup jako Bolt a spěchal do postele

TURÍN

Postoupit do semifinále, nezranit se a jít se vyspat na hotel. Svůj plán pro turínské dopoledne naplnil překážkář Petr Svoboda beze zbytku. Radostnými gesty po svém rozběhu dokumentovala česká medailová naděje pohodu, ve které se na halovém mistrovství Evropy nachází.

Článek

„Jsem spokojený. Ukláněl jsem se trenérovi a lidem, kteří se o mě starali. Vždyť já ještě před pár dny nevěděl, jestli sem vůbec pojedu,“ vysvětloval, proč při doběhu slavil jak Usain Bolt ve finále olympijské stovky. Svobodovo svalové zranění z mítinku v Düsseldorfu si totiž vybralo delší léčbu než předpokládal, dva týdny si překážky v tréninku vůbec nemohl vyzkoušet.

Prostovlasý český rekordman v rozběhu trochu zaspal na startu, měl drobnou kolizi s Finem Sonckem, přesto dokončil v druhém nejrychlejším čase ze všech rozběhů 7,64 s, devět setin za svým maximem. „Neměl jsem žádný problém, běžel jsem naprosto uvolněně a nohu vůbec necítil,“ vykládal spokojeně, zatímco na tribunách řičely děti, které zaplnily ochozy turínského Oval Lingotto. „Všiml jsem si, že jsou dost slyšet, ale naštěstí před startem byl klid,“ pochvaloval si.

Semifinálový běh má na programu v 16.10, případné finále v 18.50. Polední pauzu trávil na hotelu atletů Jolly Ligure spánkem a obědem. Nebál se, že zaspí? „Kdepak, já mám skvělý budík, trenéra,“ smál se svěřenec Luďka Svobody.

Reklama

Související témata: