Hlavní obsah

Šebrle: Nejrychlejší nebudu, musím to dohnat jinde

Michal Osoba (Turín)Právo

Neztratit moc na úvodní šedesátce a pak zaútočit na čtvrtý titul v řadě. Tak by si představoval svoji víkendovou soutěž na halovém mistrovství Evropy v italském Turíně vícebojař Roman Šebrle.

Článek

„Nejrychlejší nebudu, rychlost jsem neměl čas kvůli těm svalovým problémům dodělat, musí mě podržet výška, koule, tyčka a dálka, to jsou moje disciplíny,“ plánuje před svým prvním sedmibojem sezóny. „Ale půjdu do toho naplno, teď už nohu nemůžu šetřit,“ ví.

V pátek dopoledne si poprvé prohlédl původně rychlobruslařský Oval Lingotto, v jehož jedné polovině vyrostla atletická dráha. „Každý říká, že je ta hala divná, ale mně se líbí. I když je temnější a vidět, že je jen provizorní. O2 Arena to není,“ porovnával.

Z organizace šampionátu v Turíně není nadšený nikdo, spokojený příliš není ani Šebrle . „Pořádně se tu nedá sehnat voda, půlhodiny jsem kroužil kolem hotelu a potraviny nikde. A ráno nejezdily autobusy. Tak jsem jel do taxíkem za deset euro, ale čert to vem,“ mávl rukou.

„Ale při samotných závodech věřím, že to bude fungovat, vždyť to má na starosti Evropská atletická asociaci,“ vykládal stále neoholen. „Když se budu cítit na medaili, tak ty vousy sundám, jinak ne,“ vtipkoval Šebrle.

Reklama