Hlavní obsah

Za bronz děkoval Svoboda kouči

TURÍN

Když Petr Svoboda doběhl do cíle finálového závodu, otočil se na trenéra. Ten mu ukázal tři prsty značící jeho umístění. „Říkal jsem si, ježíšmarjá třetí po takovém faux pas, kdy jsem se úplně zastavil,“ divil se svému výsledku.

Článek

Při čestném kolečku s Francouzem Doucourem a Nizozemcem Sedocem už mu docházelo, na jaký úspěch dosáhl. „Dostat na zadek od takových dvou borců není ostuda,“ věděl. Pak přišlo objetí s trenérem Luďkem Svobodou. „To je nejlepší kouč sprintů u nás. Spolu s paní Jílkovou, není náhoda, že máme s Luckou oba medaile. To je proste masakr,“ smál se.

Z nadějného vícebojaře pod svým jmenovcem vyrost ve vynikajícího překážkáře. „Dobrých sprinterů je spousta, rozdíl je v trenérech,“ vykládal. „I když špetka talentu tam asi taky musí být,“ připustil. „Ale kdo jiný by mě do toho tréninku nutil,“ smál se s českou vlajkou v ruce.

Tvrdí, že na vavřínech neusne - v srpnu ho čeká mistrovství světa v Berlíně. „Budu si dávat velké cíle. Už vím, že i velké hvězdy se dají porážet,“ plánoval český rekordman.

Reklama

Související témata: