Hlavní obsah

Atlet Šebrle: Když mě trefil oštěp, nějaká koulička mě nemůže vyděsit

TURÍN

Stál soustředěný na blížící se první dálkařský pokus, když najednou dva metry od něj přistála sedmikilová koule. „Vůbec jsem ji neviděl, pěkně jsem se lekl,“ přiznával vícebojař Roman Šebrle. Při souběžně probíhající kvalifikaci koulařů organizátoři halového ME v Turíně raději posunuli lavičku vícebojařů dál od jejich sektoru.

Článek

Po skončení dálky už Šebrle vtipkoval. „Když mě trefil oštěp, nějaká koulička mě nemůže vyděsit,“ narážel na příhodu z jihoafrického soustředění před dvěma lety, kdy se mu do ramene zabodl oštěp domácí závodnice. „Holt si musím dávat pozor všude. Už by mi zbýval jen disk a kladivo,“ žertoval dobře naladěný vícebojař.

Ke spokojenosti měl důvod, dálka ho vynesla na čtvrté místo v soutěži po dvou disciplínách. „Ta dálka je nad plánovaný rozpočet,“ liboval si, když ve druhém pokusu doletěl na 772 cm. Třetí skok už vynechal. „Nemělo to cenu, o moc bych se nezlepšil. Možná kdybych neměl letos ty svalové potíže, zkusil bych to, ale teď jsem nechtěl riskovat,“ vysvětloval.

Šampionát bude považován za úspěšný

Opatrnost se projevila i na šedesátce, kterou zaběhl za 7,17 s. „To je o setinku horší než jsem počítal. Vyběhl jsem výborně, držel se s ostatními, pak jsem ale podvědomě trochu polevil,“ popisoval vítěz posledních tří halových ME.

Šebrle ví, že po pátečním úspěchu překážkářů Škrobákové a Svobody už bude považován šampionát za úspěšný. „Jsem za ně rád, s trochou štěstí mohli mít i zlato. Lucka skvěle dotahovala a Petrův cílový předklon? Ten tam skoro ležel,“ obdivně vyprávěl.

Reklama

Související témata: