Hlavní obsah

Překážkáře nadchla jejich jména na medailích

TURÍN

Své životní medaile vybojovali Lucie Škrobáková a Petr Svoboda v pátek během deseti minut, na stupně vítězů vystoupili v sobotu v rozmezí půl hodiny. Stejně nadšení byli oba úspěšní překážkáři, když si z vyhlášení odnášeli diplom, dárkovou krabici a hlavně medaili.

Foto: Luděk Svoboda

Čeští medailisté na halovém mistrovství Evropy Lucie Škrobáková a Petr Svoboda

Článek

Se zájmem si oba prohlíželi velké „placky“, které se jim houpaly na krku. „Je krásná. A navíc je tam moje jméno, to už mi ji nikdo nevezme,“ vykládala rozesmátá překážkářka při pohledu na zadní stranu stříbrné medaile. „Teď bude putovní, přivezu ji rodičům domů do Čejkovic, ukážu ji lidem ze základky a dalším, co budou chtít,“ plánovala.

Svoboda si cestou na ceremoniál Škrobákové medaili obdivně prohlédl a prohlásil: „Tak já si teda pro ni jdu taky.“ Za chvíli už studoval vlastní. „Krásná, moje první,“ chlubil se.

Jak medailisté slavili? „Dala jsem si trochu vína a šla spát v půl jedné. Když jsem ještě neměla placku, nebylo by to ono,“ tvrdila Škrobáková. „Já měl jedno pivo. Kdy jsem šel spát? Asi ve čtyři. Pil jsem ho dlouho, ale byla tam lednice, takže nezteplalo,“ vtipkoval Svoboda.

Oba však raději ohleduplně opustili pokoje svých parťáků Ivy Strakové, resp. Romana Novotného, aby je svoji bujarostí nerušili před jejich kvalifikacemi. „Lucka si vzala matraci a spala u Martiny Šestákové. Je hodná,“ usmívala se Straková.

Reklama