Hlavní obsah

Šebrle: Když budu zdravý, mám na medaili i v Berlíně

Po třech zlatých z halového mistrovství Evropy vybojoval Roman Šebrle v Turíně čtvrtou medaili v řadě - bronz. Se třetím místem v kvalitní soutěži byl sedmibojař spokojen, před šampionátem ho brzdily zdravotní obtíže.

Článek

Bylo to pro vás jiné bojovat místo zlata „jen“ o bronz?

To se jen zdá, že to bývalo jednoduché. Vždycky jsem bojoval o medaili a že jsem byl zlatý, se kolikrát rozhodlo až na kilometru. Nikdy to nebylo tak, že bych přijel a měl zlato jisté.

Tentokrát ho získal nepříliš známý Estonec Pahapill. Je to pro vás překvapení?

Obrovské. Mikku znám, ale vždycky jsem ho registroval někde za námi. Tady si udělal pět osobáků a udělal takové vynikající skóre. S takovým součtem se vyhrává i svět. Zaslouží si to.

Kdybyste byl před šampionátem zdravý, věříte, že byste s ním bojoval o zlato?

Snad bych o nějaký bodík výš byl. Ale to je jen hypotéza, jestli by to stačilo na Pahapilla. První místo je vážně skvělé skóre, tohle nikdo nečekal.

Co vám tento výsledek ukázal pro léto?

Že když zůstanu následující dva měsíce zdravý, nemuselo by to být špatné ani v Berlíně.

I tam si věříte na medaili?

Když budu zdravý, tak jo.

To jste ale v poslední době moc nebyl.

To je pravda, měl jsem třetí rýmu za poslední dva měsíce. Musím zajít za imunologem, protože se mi to zase rozjelo. Svalové trable mám snad za sebou, protože docela dobře spím, takže to je znát.

Jak nastalo zlepšení?

Přestěhoval jsem se. Předtím jsem celý rok nemohl spát, vždycky jsem odjel na soustředění a spal výborně, přijel jsem a měsíc špatně. I manželka Eva uznala, že vypadám nevyspale. Teď jsem zpátky v Lysolajích v původním domě.

Jaký máte plán pro nejbližší týdny? Dovolenou?

Přesně tak a z ní poletím rovnou do Afriky na soustředění. V létě bych chtěl absolvovat mítinky v Götzisu a v Kladně a pak mistrovství světa.

Reklama

Související témata: