Hlavní obsah

Sprinteru Chambersovi hrozí nový trest kvůli nesplaceným prémiím

TURÍN

Britskému sprinterovi Dwainu Chambersovi, jenž má za sebou dvouletý zákaz startů za doping, hrozí další trest. Podle zástupců mezinárodní atletické federace IAAF totiž novopečený evropský halový šampion a rekordman na trati 60 metrů stále nevrátil prémie, které si vydělal v době, kdy užíval zakázané preparáty. Případným Chambersovým postihem se IAAF bude zabývat koncem března.

Článek

Podle mluvčího IAAF Nicka Daviese by se v případě bronzového medailisty z mistrovství světa v roce 1999 mělo jednat o šestimístnou sumu. "Pravidla jsou jasná. Sportovec, který nezaplatí své dluhy, nesmí startovat," řekl Davies na halovém mistrovství Evropy v Turíně.

Třicetiletý Chambers, jenž si dopingový trest za užití steroidu THG odpykával od listopadu 2003 do listopadu 2005, vytvořil nový evropský rekord v semifinále turínského šampionátu, výkonem 6,42 sekundy zaostal o tři setiny za světovým maximem Američana Maurice Greena. Před nucenou pauzou byl jeho nejlepším výkonem čas 6,55. Na loňském halovém mistrovství světa, kde získal stříbro, si osobní rekord vylepšil na 6,54.

Reklama