Hlavní obsah

Čínský podnikatel žaluje Liou Sianga kvůli vlastní autonehodě

PEKING

Čínský podnikatel Jüan Ťi-kuang chce zažalovat atletickou hvězdu Liou Sianga kvůli autonehodě, kterou utrpěl ve voze propagovaném překážkářskou hvězdou. Auto si prý koupil na základě reklamy s olympijským vítězem z Atén, a tak slavného sportovce viní z újmy na svém zdraví.

Článek

Třiačtyřicetiletý podnikatel si při kolizi s kamionem zranil nos o přední sklo, protože se mu nenafoukl airbag. U lékaře musel zaplatit v přepočtu téměř 3000 korun. Liou Sianga kvůli tomu hodlá hnát před soud. "Jeho reklama měla velký vliv na můj výběr auta. Chci všem celebritám poslat varování, že se nemohou soustředit jen na peníze a nebrat ohled na sociální zodpovědnost a důvěru veřejnosti," řekl podnikatel listu Ťiang-si Province's New Legal Report.

Liou Siang získal po triumfu v běhu na 110 metrů překážek v Aténách řadu lukrativních reklamních kontraktů. Jeho hodnota na reklamním trhu pak klesla po loňské olympiádě v Pekingu, kde měl být hlavní domácí atletickou hvězdou, ale kvůli zranění odstoupil těsně před opakovaným startem svého rozběhu. S Achillovou šlachou musel na operaci a hrozí mu, že nestihne ani letošní mistrovství světa v Berlíně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články