Hlavní obsah

Ve věku 74 let zemřel předseda Evropské atletiky Hansen

Předseda Evropské atletiky (EA) Svein Arne Hansen dnes zemřel ve věku 74 let. Norský funkcionář utrpěl v březnu vážnou cévní mozkovou příhodu, z níž už se i vinou dalších komplikací nezotavil. O jeho úmrtí informovala norská média s odkazem na rodinu.

Foto: Sport.cz

Ve věku 74 let zemřel předseda Evropské atletiky Svein Arne Hansen.

Článek

Hansen byl zvolen do čela evropské atletiky před pěti lety a byl i členem Světové atletiky (dříve IAAF). Znovuzvolen na další čtyři roky byl v dubnu 2019 na kongresu EA v Praze.

"Je mi to nesmírně líto, Evropská atletika ztratila svého prezidenta a já také osobního přítele. Pro atletiku vykonal mnoho, jeho nadhled pramenící z životní atletické zkušenosti, jeho osobitý humor, jeho schopnost vést a motivovat budeme všichni velmi postrádat. Společné prožitky, a nebylo jich málo, zůstanou, ale oblíbený Viking mi bude moc chybět a celé atletické rodině taktéž," uvedl v prohlášení předseda Českého atletického svazu a místopředseda EA Libor Varhaník, jenž od Hansenova onemocnění dočasně vede v evropské federaci správní radu pro mistrovství Evropy 2022 v Mnichově.

Reklama