Hlavní obsah

Jsi šampión, máš zodpovědnost, řekl Boltovi šéf světové atletiky

MONAKO

Prezident Mezinárodní atletické federace (IAAF) Lamine Diack měl "otcovský" rozhovor s hvězdným sprinterem Usainem Boltem. Šéf světové atletiky prý dvaadvacetiletému Jamajčanovi připomněl, že má coby trojnásobný olympijský vítěz velkou zodpovědnost.

Článek

"Jsi klíčovým mužem našeho sportu a máš velkou zodpovědnost," reprodukoval Diack své slova Boltovi pro novináře. "Není to filmová hvězda nebo zpěvák, je to šampión. Takže když jsi v pořádku, musíš podávat výkony, nebo jsi skončil," řekl senegalský funkcionář.

Bolt se stal spolu s plavcem Michaelem Phelpsem největší osobností pekingských her, na nichž ve světových rekordech vyhrál běhy na 100, 200 metrů a krátkou štafetu. Poté se však objevil v médiích i v méně příznivém světle - vyšly jeho fotografie z nočních klubů, mluvil o svém užívání marihuany a koncem dubna havaroval v autě.

Při nehodě Bolt neutrpěl vážnější zranění a v neděli si připsal na své konto další nejlepší čas historie, který zaběhl na netypické trati 150 metrů postavené na ulici v Manchesteru. Za měsíc se slavný atlet představí na Zlaté tretře v Ostravě.

Reklama