Hlavní obsah

Změlík se nestihne připravit, comeback v Kladně se neuskuteční

PRAHA

Měl to být jeden z diváckých taháků červnového vícebojařského mítinku v Kladně. Majitel olympijského zlata z Barcelony v roce 1992 Robert Změlík po dvanácti letech opět v ostrém závodu! Z pikantního, sázkou s Romanem Šebrlem okořeněného návratu ale nakonec nic nebude: Změlík se vinou svalového zranění a pracovního vytížení nestihne dostatečně připravit.

Foto: archiv

Robert Změlík

Článek

„Především pro diváky je škoda, že Robert v Kladně nebude. I když jsem to s ohledem na jeho extrémní pracovní vytížení trochu tušil. Připravit se alespoň trochu na úrovni je hodně těžké. Pomohlo by, kdyby se mnou odtrénoval celé soustředění na Kanárských ostrovech. Jenže tam si natrhl lýtkový sval a asi to ještě cítí,“ podotkl na adresu svého manažera a během letošního roku i tréninkového partnera Šebrle.

Změlík chtěl svým startem v Kladně především vyhecovat Šebrleho, pomýšlel ale i na útok na světový rekord závodníků nad 40 let (7618 bodů). Se Šebrlem se vsadil, že ve vzájemném souboji neprohraje o víc než tisíc bodů, s koučem Daliborem Kupkou si zase plácl na to, že překoná hranici 7300 bodů. Případné vyplácení sázek se ale nyní překládá na neurčito. „Nevím, jestli sázka padla. Osobně si myslím, že se to posune,“ dodal s úsměvem Šebrle.

Reklama

Související témata: