Hlavní obsah

Cechlová pauzu nechystá, trénink ji baví

Michal Osoba

Loni diskařka Věra Cechlová zlehka naznačovala, že by po letošní sezóně s vrcholem v podobě mistrovství světa v Berlíně mohla její kariéru přerušit mateřská přestávka. Zatím ale podobné plány odkládá, trénink je teď pro ni kromě dřiny i zábavou.

Článek

„Kdybych se sezónou protrápila, byla zraněná a bojovala s limitem, tak by mě atletika nenaplňovala a přemýšlela bych o tom. Ale to se teď neděje,“ vysvětluje. „Je mi třicet let, není důvod mít děti teď hned, tak jedu vesele dál,“ hlásí spokojeně. „Máme skvělou skupinu, těším se na každý trénink i díky lidem, kteří mě podporují, ať je to manžel či manažer,“ libuje si.

Optimisticky ji naladily i úvodní dva starty sezóny, které absolvovala během víkendu v Lovosicích a Chodově. Na obou s přehledem přehodila hranici potřebnou pro nominaci na MS v Berlíně, v neděli si zapsala 62,75 m. „Není to výkon, který by mě katapultoval v tabulkách nějak extra vysoko, ale jsem spokojená. Do šampionátu zbývají tři měsíce a myslím, že jsme s trenérem na dobré cestě,“ libuje si.

Čeká na nástupkyni

Pravým testem výkonnosti budou ale až souboje se zahraničními soupeřkami, doma Cechlová konkurenci zatím nemá. „I proto bych nechtěla končit, dokud nebudu mít nástupkyni,“ říká.

Možné nové „Cechlové“ by mohly vyrůst přímo v její tréninkové skupině kouče Šilhavého, kde trénují i Eliška Staňková a limitářka pro ME do 22 let Kateřina Klausová. „Je skvělé i pro moji psychiku, že naše skupina omladila. Teď se nemusím rozklusávat sama, mám s kým si jít zahrát nohejbal, v posilovně si pouštíme hudbu, je prostor na srandičky. Myslím, že i trenér vedle nás omládl,“ pochvaluje si Cechlová.

Sama ale trenérské ambice nemá. „Snažím se holkám pomáhat spíš materiálně, když potřebují boty nebo disky, aby si to nemusely jako studentky kupovat samy. Do techniky se jim nechci navážet, to je práce trenéra, ale já to většinou vidím stejně jako on,“ přiznává bronzová z mistrovství světa v roce 2005 v Helsinkách.

Reklama