Hlavní obsah

Špotáková zazářila také u státnic

Michal OsobaPrávo

Barbora Špotáková má další titul! Ke svým sportovním jako olympijská vítězka, mistryně světa či světová rekordmanka přidala včera odpoledne i akademický – stala se inženýrkou. Na České zemědělské univerzitě oštěpařka úspěšně složila závěrečné státní zkoušky.

Článek

S jakým výsledkem? Obhajoba diplomové práce na téma Projekt konverze farmy na ekologické hospodářství za 1, právní úprava životního prostředí za 1, složky biosféry za 1 a hodnocení rizik v biosféře za 2. „Byla jsem strašně nervózní, pěkně mě to svazovalo, ale nakonec to všechno dobře dopadlo,“ ulevilo se jí.

„Začala jsem obhajobou, a když jsem ji zvládla, už jsem se rozjela. I když jsem mohla podat ještě lepší výkon,“ narážela s úsměvem na jednu dvojku. „Hlavně jsem šťastná, že už mám studium za sebou,“ vyznala se 27letá atletka. U státnic ji doprovázel přítel Lukáš, oslavu si ale Špotáková nechává až na pozdější termín.

Po dnech a nocích, které strávila téměř výhradně studiem, ji totiž už v úterý čeká první start sezóny – v Turnově při Memoriálu Ludvíka Daňka.

Ozdobou mítinku, který začíná ve 14.30 bude krom jejího startu tradičně i mužský disk za účasti světové špičky. Házet bude estonský vítěz z Pekingu Gerd Kanter, zlatý z předchozích dvou olympiád Virgilius Alekna z Litvy či stříbrný z Atén Maďar Zoltán Kövágö.

V ostatních disciplínách se představí česká špička včetně výškaře Báby, nejlepších domácích tyčkařů a koulařů. Poslední start před Götzisem čeká i českého desetibojaře Romana Šebrleho. „Půjdu jen disk, ale tam to bude i společenská záležitost,“ těší se na stadión, kde během mítinku tradičně voní pečená selátka.

Reklama

Související témata: