Hlavní obsah

Šebrle se na Memoriálu Josefa Odložila představí ve třech disciplínách

PRAHA

Další domácí hvězdou, která se představí v pondělí 8. června na Memoriálu Josefa Odložila, bude desetibojař Roman Šebrle. Světový rekordman se rozhodl startovat ve třech disciplínách. „Určitě tady budu závodit ve vrhu koulí, dálce a běhu na 110 m překážek,“ prozradil na čtvrteční tiskové konferenci čtyřiatřicetiletý atlet.

Článek

Minulý týden motivoval ředitel mítinku Miroslav Ševčík Barboru Špotákovou tím, že pokud hodí na Memoriálu Josefa Odložila světový rekord, obdrží dvacet tisíc dolarů. A nyní se pokouší "vyhecovat" také desetibojaře Romana Šebrleho. "O uplynulém víkendu v Götzisu skočil Roman v dálce 786 cm. Pokud se mu v pondělí povede přeskočit osm metrů, dostane od nás tisíc dolarů," prohlásil Miroslav  Ševčík.

"Bude to moje první akce po Götzisu a už se moc těším. Navíc je to doma na Julisce," řekl světový rekordman v desetiboji. "Jsem rád, že mohu závodit mezi dvěma desetiboji. Udržím se v kondici a poladím formu na další důležité soutěže," dodal Šebrle, kterého za tři týdny čeká desetiboj v Kladně.

Největší hvězdou bude Špotáková

Největší hvězdou mítinku bude olympijská vítězka a světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková, která již před nedávnem prohlásila, že se pokusí překonat sedmdesátimetrovou hranici. Kromě ní se v pondělí na pražské Julisce představí kompletní česká špička. V běhu na 110 m překážek by o prvenství měl bojovat Petr Svoboda, bronzový medailista z letošního halového mistrovství Evropy.

V soutěži diskařek by se o vítězce mohlo rozhodnout mezi Věrou Cechlovou-Pospíšilovou a Ukrajinkou Olenou Antonovovou, bronzovou medailistkou z olympijských her v Pekingu. Dalším vrcholem dne by měla být soutěž kladivářů. V ní se objevíPolák Szymon Ziolkowski, jenž přivezl nejcennější kov z olympijských her v Sydney v roce 2000 a letos jasně nejlepší kladivář Krisztián Pars z Maďarska. O dobré umístění se v této elitní společnosti pokusí i český zástupce Lukáš Melich.

V dálce bude kromě Romana Šebrleho startovat také česká jednička Roman Novotný, od něhož pořadatelé očekávají výkon kolem 820 cm. Celkem se bude závodit v sedmnácti disciplínách. Hlavní program začne v 17 hodin. Vstupenky jsou jako v předešlých letech zdarma a budou slosovatelné.

Reklama