Hlavní obsah

Orientační běžec Procházka skončil sedmý ve sprintu SP

SALO

Sedmý ve středu skončil Jan Procházka ve sprintu Světového poháru v orientačním běhu ve finském Salu. Vyhrál Švýcar Daniel Hubmann, mezi ženami byla nejrychlejší domácí Minna Kauppiová.

Článek

V tříkilometrovém závodu skončil Procházka na stejné pozici jako na loňském mistrovství světa v Olomouci. "Když jsem v cíli zjistil, že jsem tak vpředu, tak mě to mile překvapilo. Velké chyby nebyly žádné, ale drobnosti by se našly jako vždycky," řekl Procházka, který za Hubmannem zaostal o devětačtyřicet sekund.

Nejlepší z českých závodnic Vendula Klechová skončila osmadvacátá, zatímco Dana Brožková byla diskvalifikována. "Trochu uspěchala ražení jedné z kontrol a ta se do elektronické karty nezaznamenala. Na českých a většině mezinárodních závodů se používá jiný elektronický razící systém, takže naši závodníci nejsou na tento způsob ražení tak zvyklí a trochu riskovali," vysvětlil šéftrenér Radek Novotný.

Další závody Světového poháru v orientačním běhu jsou na programu 26. a 27. června v Norsku.

Závod SP v orientačním běhu ve finském Salu, sprint:
Muži (3 km):
1. Hubmann (Švýc.) 14:23, 2. Chramov (Rus.) -9, 3. Gueorgiou (Fr.) -37, ...7. Procházka -49, 15. Dlabaja -1:06, 27. Smola (všichni ČR) -1:54.
Ženy (2,8 km):
1. Kauppiová (Fin.) 15:37, 2. Hauskenová -8, 3. Andersenová (obě Nor.) -10, ... 28. Klechová -2:20, D. Brožková (obě ČR) diskvalifikována.

Reklama