Hlavní obsah

Pražskou tyčku vyhráli Britka Dennisonová a Američan Hollis

PRAHA

Dramatickou podívanou nabídl osmnáctý ročník exhibičního závodu Pražská tyčka, který se uskutečnil ve středu na Václavském náměstí. Z vítězství se nakonec radoval Američan Mark Hollis, který překonal 565 cm. Mezi ženami byla nejlepší Britka Kate Dennisonová, která skočila 446 cm.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Američan Mark Hollis na Pražské tyčce

Článek

Přes tři hodiny bojovali o vítězství na 18. ročníku Pražské tyčky muži. Dramatickou podívanou nabídla výška 556 cm. Hned pět tyčkařů se ji pokoušelo přeskočit. Rozhodujícími se nakonec staly až třetí pokusy. Češi Michal Balner, Jan Kudlička, Štěpán Janáček a Slovinec Juri Rovan však ani na potřetí neuspěli. Jako jediný tuto výšku zdolal ve svém posledním pokuse Američan Mark Hollis.

Poté si Mark Hollis nechal zvednou laťku do výšky 565 cm a hned napoprvé se mu ji podařilo přeskočit. Třikrát se ještě potom pokoušel překonat 580 cm, ale marně. "Jsem moc šťastný z výkonu, který jsem tady předvedl. Chtěl jsem se pokusit ještě o 580 cm, ale už jsem byl hodně unavený. Přeci jen mi předešlé pokusy vzaly hodně sil," přiznal spokojený Hollis. "V České republice jsem poprvé a moc se mi tu líbí. Atmosféra při závodě byla úžasná," pochvaloval si americký tyčkař.

O druhou příčku se podělili hned tři závodníci - Balner, Kudlička a Rovan. Všichni tři napoprvé překonali výšku 545 cm a měli shodně stejný počet neplatných pokusů. V soutěži se představil také desetibojař Roman Šebrle, který zdolal 480 cm.

Mezi ženami kralovala Britka Dennisonová

Mezi ženami kralovala Britka Kate Dennisonová, která skočila 446 cm. Během tohoto týdne vyhrála Dennisonová v České republice již podruhé. Z prvního vítězství se radovala v pondělí na Memoriálu Josefa Odložila. Hned za ní skončily tři české závodnice. Druhou příčku obsadila Jiřina Ptáčníková, která překonala 436 cm. "Jsem moc ráda, že jsem stabilizovala výkonnost nad 430 cm," prohlásila Jiřina Ptáčníková.

"Možná kdybych měla blíž stojany, tak skočím i těch 446. Ale i tak jsem spokojená. Během deseti dnů jsem absolvovala pět závodů, a přeci jen už jsem trochu unavená," dodala česká tyčkařka, která se nedávno výkonem 455 cm kvalifikovala na srpnové mistrovství světa. Třetí v exhibičním závodě byla Romana Maláčová, která skočila 425 cm. Ze čtvrtého místa se radovala Pavla Rybová, která se vrací po mateřské pauze.

Exhibiční závod Pražská tyčka:
Muži: 1. Hollis (USA) 565, 2.-4. Kudlička, Balner (oba ČR) a Rovan (Slovin.) všichni 545, 5. Janáček (ČR) 545, 6. Wurster (Kan.) 530.
Ženy: 1. Dennisonová (Brit.) 446, 2. Ptáčníková 436, 3. Maláčová 425, 4. Rybová (všechny ČR) 410.

"

Reklama

Související témata: