Hlavní obsah

Usain Bolt: Pracuju na tom, abych se stal legendou

Na tiskové konferenci připomínal spíše rozverného chlapce než jednu z největších osobností světového sportu. Fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt každou chvíli předvedl nějaké teatrální gesto, mával rukama, smál se. Ve středu v Ostravě předvede své rychlostní schopnosti, na Zlaté tretře poběží stovku. "Zaběhnout pod 9,90 bych bral jako dobrý čas," řekl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jamajský sprinter Usain Bolt

Článek

Loni jste tu byl jako čerstvý světový rekordman na stovce, v jaké formě jste teď?

Před rokem jsem na tom byl o něco lépe, teď všechno směřuju k mistrovství světa, do něhož ještě dva měsíce zbývají. Navíc mě trochu zbrzdila ta nehoda v autě. Ale teď se cítím dobře, jsem šťastný, že je tu hezké počasí, snad vydrží i ve středu.

V Torontu jste zaběhl čas rovných deset sekund. Byl jste z toho zklamaný?

Neřekl bych, bylo tam opravdu mokro a deštivo. Ale nebyl to jeden z mých nejlepších dnů. Snad to bude v Ostravě lepší a předvedu dobrý čas.

Co pro světového rekordmana znamená dobrý čas?

Pod 9,90.

Před rokem jste v Ostravě běžel dvoustovku, letos stovku, nezkusíte tady za rok čtvrtku? I na ni máte podle mnohých výborný potenciál...

Ještě o tom s trenérem vedeme diskusi. Kdyby to v Berlíně dopadlo podobně jako v Pekingu, asi kouč bude chtít, abych ji běhal, ale mně se do toho moc nechce.

Myslíte, že také na mistrovství světa budete potřebovat k vítězství světové rekordy?

To asi ne. Olympiáda byla něco speciálního, to se těžko bude opakovat.

Minulý týden jste dostal cenu pro nejlepšího sportovce světa Laureus. Cítíte se jím?

Ne. Ale jsem jedním z těch, kteří se chtějí stát legendou. Pracuju na tom.

Co vám k tomu ještě chybí?

Být jedničkou ve své disciplíně několik let. Určitě by pomohlo, kdybych v budoucnu prolomil světový rekord i na čtvrtce.

Reklama